Beeldhouwwerk

Creatieve expressie De belangrijkste kunstvorm in mijn ogen is de creatieve expressie van de kunstenaar met zijn materiaal. De beeldhouwer geeft door zijn ambacht vorm en gestalte aan een soort materiaal, en de kunstenaar gebruikt deze vorm en gestalte om zich uit te drukken. Deze ontwikkelingsprocessen zijn buitengewoon leuk voor mij. Ze zijn een geweldige manier om je tijd door te brengen met je kinderen of je vrienden.

Kunstvormen Er zijn een enorm aantal vormen en technieken die beeldhouwers kunnen gebruiken om beelden te maken. De meeste van deze vormen worden “kunstvormen” genoemd.

Leren beeldhouwen Je moet beginnen met het doen van eenvoudige oefeningen waarbij je dingen bouwt met je handen. Dit zal helpen omdat je de eerste moet maken voor je beeldhouwwerk. Mooie, kleine beeldhouwwerken zijn erg moeilijk te maken. Het is alsof je een kleine kopie maakt van een schilderij (bijvoorbeeld de Theatrical Sculpture Collection van Richard Bugnaski) en er “theatraal” op schrijft om het wat waardigheid en groter belang te geven. U hebt een medium nodig. Hoe meer klei u gebruikt, hoe groter uw beheersingstechnieken zullen zijn, maar de gereedschappen die u gebruikt zullen veel gemakkelijker te gebruiken zijn. Het eerste wat je moet doen is de handen van je kind op maat maken en ze een letter geven die zinvol is. Ik heb twee te grote letters gebruikt: de letters A en E, die grote letters zijn om piqué toe te voegen. Er zijn veel meer letters die je kunt gebruiken, maar ik stel niet voor dat je ze allemaal gebruikt. Alles wat je nodig hebt om een kwaliteitsbowl te maken is een medium dat groot genoeg is voor een bal. Je kunt elk medium gebruiken dat zacht genoeg is om je handen niet uit te laten glijden. Een licht poreus, verkoold gesteente is hier uitstekend voor – en het is erg goedkoop. Als je een iets harder medium verkiest, zijn schuurpapier en een fijnere korrel OK. Zuurstof-verzachtende klei, Oxon tape (aanbevolen door Linda Ableson) en schuurpapier werken goed. Als je schuurpapier gebruikt, oefen dan net genoeg druk uit om een schaafbank vlak te maken. Het zal enige oefening vergen om comfortabel te worden met het gebruik van een “harde” klei voor wat dan ook, tenzij je ergens een beeld gaat gebruiken. Dit is waar je echt de kunstvorm in de meeste van je sculpturen knijpt en we zullen dit later in meer detail zien. Sommige mensen geven echt de voorkeur aan zachte klei omdat het een grotere bol maakt die goed is voor het maken van kleine kopjes en flessen.

Check It Out Besteed extra aandacht aan het oefenen en beeldhouwen van uw kind, zodat zijn vaardigheden snel verbeteren! Boeken om te beginnen met klei en beeldhouwen die u moet kopen van David Levitt

“Kunst van Schetsen”

“Lahalia, het Kleinste Sculptuur Boek”

“De kunst van klei”

Klei gebruiken voor echte beeldhouwkunst

“Beelden maken in klei”

“De Kunst van het Kleien Schilderen”