Newborn shoot Amsterdam

De geboortekunstenaar en -fotograaf zullen moeten wachten tot je baby de juiste positie in de baarmoeder heeft en geboren kan worden. Je zou natuurlijk kunnen doorwerken tot de moeder van je baby zelf bevallen is, maar dat is nu altijd nog zo. De naderende komst van een pasgeborene nu, is gewoon een feit in de geboortewereld. Elke voorbereiding moet ook gecoƶrdineerd worden! Het is onmogelijk om binnen die zeer beperkte tijdspanne van twee weken een inschatting te geven van het succes van een newborn shoot voor een nieuwe klant. Je moet het zo goed mogelijk inschatten, of je moet een schatting maken die meer overeenkomt met een objectief uitgangspunt.

De pasgeboren fotoshoots voor nieuwe klanten is niet alleen op de moeders schema. Mijn laatste tien maanden als babyfotograaf waren op een glijdende schaal van beschikbaarheid. Meestal was het maken van een pasgeboren babyfilm iets waar ik trots op was. In het begin betekende het dat ik uit mijn comfortzone werd gehaald, dat ik moest vechten voor de minste aanwijzingen, dat ik mijn acteer-, Skype- en telefoonvaardigheden moest bewijzen. Na 19 maanden moederschap is de competitie zo goed als voorbij voor dezelfde posities in de baarmoeder. Het is duidelijk dat de zwangerschap soms de minste van je zorgen is. Je baby wordt nog steeds gezien als een pasgeborene. De huidige opnamestatus mag niet worden overgenomen door het geslacht van uw baby.

Soms is het een goed moment om te wijzen op het verschil tussen een pasgeboren baby en een pasgeboren abstract beeld met interessante belichting. Soms gaat het niet zozeer om het werk als wel om het moederschap. Het fotograferen van een pasgeborene is misschien wel de meest sentimentele gebeurtenis die ik doe: een nieuw kind tot leven wekken. Ik mag mijn verbeelding gebruiken en al mijn liefde en vaardigheden in de meest zwangere fases van mijn leven om een foto voor mijn pasgeboren baby te maken. Het is zo’n diep belangrijk en direct moment met een nieuwe baby – en een vader – die slechts een korte stilte uitstraalt, het gevoel van vrede dat ons omringt op het moment van de geboorte. Op een dag hoop ik te werken aan 100 gekleurde schilderijen voor dat speciale moment – en samen zullen deze twee stukken alles wat mooi is aan de wording van een nieuw kind bezegelen! Blijf op de hoogte! Ik zal er in totaal 12 af hebben. Bekijk ze op mijn Instagram!